Oameni de Top

Prin acțiunile desfășurate în cadrul proiectului “Oameni de Top”, intenționăm să realizăm în rândul studenților o conștientizare a abilităților și valorilor lor personale, pentru ca mai apoi aceștia să le pună în practică în momentul alegerii unui job. Ne dorim ca studentul să fie capabil să facă o selecție a informațiilor primite în cadrul universitar, pentru a le valorifica pe cele utile în activitatea pe care o va desfășura ulterior ca angajat sau angajator.

Prin intermediul dezbaterilor care vor avea loc, urmărim ca studenții să intre în contact cu oameni de afaceri care au avut succes și care să le împărtășească acestora din experiența dobândită.

Scopul nostru este ca studenții să afle cât mai multe informații cu privire la cunoștințele și abilitățile necesare unui antreprenor de succes, calitățile și informațiile pe care un angajator le caută la viitorii lui angajați, cerințele actuale de pe piața muncii și nu în ultimul rând, părerea oamenilor de afaceri și sfaturile pe care aceștia le au pentru tinerii studenți, viitori angajați sau angajatori.

Urmărim să realizăm o dezbatere, un dialog deschis, între studenți și invitați pe diferite domenii de interes cum ar fi start-up-ul în afaceri, drumul spre succes cu tot ce implica acesta, alegerea unui loc de muncă și dezvoltarea unei cariere de succes, actualele tendințe din domeniu afacerilor, oportunitățile reale existente pe piața locală, etc.

Tinerii studenți sunt interesați să afle care sunt avantajele și dezavantajele de a fi antreprenor, la ce anume se referă mediul antreprenorial, care sunt principalele cerințe ale angajatorilor iar la aceste întrebări le vor răspunde câțiva cunoscuți oameni de afaceri.

Prin invitarea unor antreprenori cunoscuți pentru profesionalismul și succesul în domeniile în care activează, vom avea șansa să prezentăm studenților mediul antreprenorial cu riscurile și beneficiile pe care le implică, cât și să le oferim modele de bună practică prin intermediul invitaților care să ne prezinte drumul parcurs spre succes, obstacolele pe care le-au avut de depășit și părerea acestora despre realitățile și perspectivele ce se întrevăd pe piața locală.

De asemenea, în cadrul dezbaterii dintre invitați și studenți, se vor aborda teme precum: relațiile angajat – angajator, mediul de afaceri-avantaje și dezavantaje, domenii de interes pentru angajatori,  cerințele și condițiile obținerii unui job bun, etc.

În județul Suceava, cererea pentru locuri de muncă este mare, iar studenții absolvenți își găsesc din ce în ce mai greu locuri de muncă în domeniile în care sunt licențiați. Prin evenimentul “Oameni de Top”, dorim să creem o relație cât mai bună între angajatori și studenți – viitori angajați, pe de o parte, și între oameni de afaceri și studenți – viitori antreprenori pe de altă parte.

Grupul țintă este reprezentat de către studenții Universității “Ștefan cel Mare”, indiferent de forma de învățământ, facultate sau specializare, iar beneficiarii acestui proiect sunt deopotrivă studenții, prin deschiderea orizontului de cunoaștere în domeniul antreprenorial, cât și angajatorii prin intrarea în contact cu  potențialii viitori angajați.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s