Istoric

Clubul Antreprenorial Studențesc este o organizație studențească profesională ce funcționează la nivelul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Ideea a pornit de la proiectul „Dezvoltarea şi promovarea comportamentului antreprenorial al studenţilor şi absolvenţilor învăţământului universitar din Bucovina în contextul dezvoltării economiei de piaţă în profil regional”, CNCSIS 720. Se dorea dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul studenţilor şi absolvenţilor universitari prin promovarea unui sistem formativ care să faciliteze mobilitatea tinerilor între sistemul de învăţământ şi piaţa forţei de muncă. Astfel, unul dintre obiectivele acestui proiect a fost crearea unui ONG care să faciliteze dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale în rândul  tinerilor.

Încă de la început s-a dorit oferirea unui plus de valoare în ceea ce priveşte educaţia şi formarea studenţilor, dezvoltarea unor abilităţi precum cele antreprenoriale sau de leadership. Scopul CASt este acela de a crea o comunitate de tineri antreprenori cu o viziune modernă asupra a ceea ce înseamnă iniţierea şi derularea unei afaceri prin folosirea unor metode de management adaptate realităţii din România.

Activităţile desfăşurate de-a lungul timpului au fost dintre cele mai variate, organizaţia implicându-se de la derularea de training-uri, concursuri pe teme economice, întâlniri cu antreprenori, până la realizarea Balului Bobocilor, acţiuni de reprezentare a studenţilor sau evenimente caritabile.

S-a mizat întotdeauna pe dorinţa de perfecţionare a studenţilor şi a membrilor, pe dorinţa lor de dezvoltare, de a lucra într-o echipa dinamică. În schimbul implicării lor li s-au oferit: un bagaj imens de cunoştinţe despre afaceri, o experienţă valoroasă de adăugat la CV,  training-uri axate pe principalele probleme ale dezvoltării antreprenoriale şi start-up-ului în afaceri, schimburi de experienţă, posibilitatea de a intra în contact cu persoane pentru care mediul antreprenorial reprezintă stilul lor de viaţă, de a face voluntariat sau de a participa la internship-uri.

Clubul Antreprenorial Studenţesc s-a dezvoltat, timpul scurs de la înfiinţare şi până astăzi şi-a pus amprenta asupra vizibilităţii, ambiţiilor şi importanţei organizaţiei. În prezent este una dintre cele mai active organizaţii studenţeşti din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi membri cu drepturi depline ai ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s